Kefir jak dawniej od OSM w Piaskach z prestiżowym certyfikatem „Jakość Tradycja”

Kefir jak dawniej, sztandarowy produkt Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Piaskach otrzymał prestiżowy certyfikat „Jakość Tradycja”.

Krajowy system „Jakość Tradycja” organizowany jest przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego. Wyróżnia produkty żywnościowe wysokiej jakości, o tradycyjnym charakterze, posiadające unikalne cechy oraz wytwarzane według najwyższych standardów produkcyjnych.

W tym roku spółdzielnia obchodzi swoje 70-lecie. Certyfikat „Jakość Tradycja” przyznany przez kapitułę jest więc pięknym podsumowaniem naszej dotychczasowej działalności. To dla nas bardzo ważne wyróżnienie, ponieważ jest symbolem solidnej pracy całego zespołu OSM w Piaskach, który każdego dnia dokłada wszelkich starań, aby produkty, które trafiają na stoły naszych klientów miały najlepszy, tradycyjny smak i najwyższą jakość. – mówi Mirosław Domański, Prezes Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Piaskach.

Kefir jak dawniej OSM w Piaskach wyróżniają znakomite walory smakowe i odżywcze. Proces dojrzewania kefiru zachodzi w butelce, dzięki czemu produkt smakuje jak dawniej. Picie kefiru korzystnie wpływa na procesy trawienne, reguluje pracę jelit oraz chroni organizm przed infekcjami. Po Kefir jak dawniej chętnie sięgają osoby w różnym wieku ze względu na jego znakomite właściwości prozdrowotne. Produkt nie zawiera żadnych konserwantów, ulepszaczy ani mleka w proszku. Regularne picie kefiru pomaga zachować dobrą kondycję oraz rześkość organizmu.

Z myślą o potrzebach naszych klientów produkt ten dostępny jest w wygodnych poręcznych butelkach 400g oraz 900g, dlatego znakomicie sprawdza się jako szybki posiłek również w pracy, szkole, podróży itp. To czyni go znakomitą propozycją dla osób aktywnych, które poszukują zdrowych, naturalnych, a przy tym pełnowartościowych produktów. – dodaje Andrzej Grochoła, kierownik ds. marketingu w OSM w Piaskach.

Kefir jak dawniej jest doceniany w licznych konkursach o zasięgu lokalnym i ogólnopolskim. W ubiegłym roku w konkursie Forum Mleczarskiego LIDER FORUM, skierowanego do producentów i importerów artykułów mleczarskich zdobył 3. miejsce w kategorii „Kefiry”. Okazał się również najlepszym produktem mleczarskim w jedenastej edycji konkursu Wojewódzki Lider Smaku, organizowanego przez  Regionalną Izbę Gospodarczą w Lublinie.

Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.