O nas
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piaskach powstała 01.01.1948 r. i dziś jest jednym z największych i najszybciej rozwijających się producentów z branży mleczarskiej w regionie lubelskim. Od początku swojej działalności na pierwszym miejscu stawiamy zdrowie oraz zadowolenie naszych Klientów, dlatego każdego dnia dbamy o to, aby na ich stołach znalazły się wyłącznie tradycyjnie wytwarzane, naturalne produkty, które „smakują jak dawniej”.
O STAWIAMY NA NAJWYŻSZĄ JAKOŚĆ ORAZ NATURALNOŚĆ NASZYCH PRODUKTÓW
Oferta spółdzielni obejmuje najwyższej jakości produkty bez dodatku mleka w proszku, konserwantów i ulepszaczy. Nasze wyroby to gwarancja najwyższej jakości, doskonałego smaku oraz cennych właściwości prozdrowotnych. Specjalizujemy się w produkcji twarogów, które stanowią aż 60% całego asortymentu. Pozostałą część produkcji stanowią: śmietany, Jogurt Naturalny Typ Grecki i Jogurt Naturalny Typ Grecki o obniżonej zawartości tłuszczu, Kefir jak dawniej, Ser Mozzarella, Masło Ekstra o zaw. tłuszczu 82%, Zsiadłe Mleko, Mleko Naturalne 2,0% i 3,2%, Mleko Świeże Mikrofiltrowane 2,0% i 3,2% oraz produkty bez laktozy: kefir oraz jogurt naturalny typ grecki.
ŁĄCZYMY TRADYCJĘ Z NOWOCZESNOŚCIĄ
Długoletnią tradycję wytwarzania produktów bardzo starannie łączymy z dokładną analizą współczesnych trendów konsumenckich. Jesteśmy firmą dynamiczną, która na bieżąco stara się odpowiadać na zmieniające się potrzeby klientów, wprowadzając nowe produkty oraz przywiązując dużą uwagę do nowoczesnego wyglądu i funkcjonalności opakowań. W ciągu ostatnich lat firma intensywnie się rozwija w oparciu o najwyższe standardy biznesowe i inwestycje w nowoczesne rozwiązania oraz technologie.
ZDOBYWAMY LICZNE NAGRODY
Działalność oraz produkty OSM w Piaskach są doceniane w licznych konkursach i plebiscytach o charakterze lokalnym i ogólnopolskim. Jesteśmy m.in. laureatem ogólnopolskiego badania konsumenckiego Najlepszy Produkt 2017 – Wybór Konsumentów, w którym produkowane przez nas Zsiadłe Mleko zdobyło brązowy medal w kategorii: Mleko, kefiry, maślanki. Z kolei Kefir jak dawniej oraz Twaróg Śmietankowy zostały nagrodzone
w konkursie LIDER FORUM 2017. W 2016 roku otrzymaliśmy renomowany certyfikat „Marka Lubelskie” i tym samym dołączyliśmy do prestiżowego grona firm, które oficjalnie mogą posługiwać się znakiem towarowym, promując region lubelski na polskim rynku mleczarskim.
